Open

Bandenspanning Controleren

Bandenspanning controleren bij Carteam Autoservice de Jong

Carteam Autoservice de Jong

Bandenspanning

Met de juiste bandenspanning rijd je veiliger, zorg je voor het klimaat en kun je geld besparen.

Je vergroot de kans op een klapband met een verkeerde bandenspanning. Dit vormt gevaar voor jezelf en andere weggebruikers. Ook zorgt een verkeerde bandenspanning voor een langere remweg en een hoger brandstofverbruik. Bij een te lage of hoge spanning slijten de banden sneller, dit verkort de levensduur van je banden. Hierdoor zullen de banden eerder vervangen moeten worden. Je bespaart dus ook kosten als je tijdig je bandenspanning controleert.

De voordelen van een juiste bandenspanning op een rijtje:

· Veiliger door een kortere remweg

· Beter voor het klimaat door minder brandstofverbruik

· Geld besparen door minder slijtage

Je bandenspanning controleren

We hebben de volgende tips voor je opgesteld:

Meet de bandenspanning van je auto wanneer de banden nog koud zijn. De druk wordt namelijk hoger als de banden warm zijn. De druk is dan niet juist meer.

Kijk wat de adviesspanning is. Dit staat in je instructieboekje of aan de binnenkant van je deur. Het kan ook zijn dat het bij het benzineklepje staat.

Het beste meet je de bandenspanning bij een temperatuur van ongeveer 20 graden.

Ook belangrijk: controleer ook je reserveband, dat is wel zo handig als je pech hebt! En kijk naar de ventieldopjes. Als een dopje kapot of weg is, moet je hem direct vervangen.

Carteam Autoservice de Jong
Carteam Autoservice de Jong

Liever een specialist inschakelen?

Twijfel je over je bandenspanning of laat je het liever door een specialist controleren? Kom dan gerust naar Carteam Autoservice de Jong om je bandenspanning te controleren. Wij weten precies wat de juiste bandenspanning voor de banden van je auto is en kunnen dit goed en snel voor je controleren. Zo weet je dat je altijd veilig de weg op kan!

Neem contact op

Auto onderhoud

Waarom de egel?

Bij Carteam De Egel Autoservice staat een gedreven team voor u klaar om uw auto goed en tegen een eerlijke prijs te onderhouden. Carteam De Egel Autoservice is hét bedrijf voor het onderhoud van uw auto. 

Twijfelt u over wat voor soort onderhoud u aan uw auto nodig heeft? Geen probleem! Wij geven u een helder advies.

Autobedrijf Carteam De Egel Autoservice in Zwaag houdt u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

Is vervanging van onderdelen nodig? Dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

 

CONTACT OPNEMEN